Psihoterapie de cuplu

Psihoterapia de cuplu se adresează acelor cupluri care doresc să aducă schimbări în viaţa lor, schimbări care să răspundă într-o măsură tot mai mare nevoilor fiecăruia din cei doi. Viaţa de cuplu este un tărâm cu o dinamică aparte în care fiecare vine cu propria sa istorie de viaţă, este un spaţiu al jocurilor pentru putere de tip dominare-supunere, al renegocierilor continue.

Psihoterapia oferă ocazia de a recunoaşte, clarifica, propriile dorinţe, gânduri, simţiri prin descoperirea motivaţiilor inconştiente ale propriilor comportamente; de asemenea psihoterapia oferă posibilitatea de a le exprima.

Prin psihoterapie de cuplu există şansa îmbunătăţirii comunicării între cei doi, ceea ce poate duce la o armonizare a intereselor; în acelaşi timp membri cuplului sunt ajutaţi să facă diferenţa între ideal şi realitate şi să reaşeze pe o bază mai realistă propria relaţie.

O psihoterapie reuşită oferă posibilitatea dezvoltării personale a fiecăruia din cei doi, dar şi a creşterii împreună în cuplu.